 |
 |
» טקסט » ספרות לא בדיונית » ספרים חדשים באפריל 2014 חזור
אופטימי א
מאת: אורי אבנרי
|
ספרו האוטוביוגרפי של אורי אבנרי הוא סיפור הרפתקאות שבמהלכו הכיר כמעט את כל האישים המרכזיים, אם כידיד ואם כיריב. במשך כ-75 שנה, מאז הצטרפותו לאצ"ל בגיל 15; כלוחם ביחידת הקומנדו הראשונה בצה"ל, "שועלי שמשון", במלחמת תש"ח; כעורך השבועון האגדי "העולם הזה"; וכפעיל בזירה הפוליטית, מעורב אבנרי באירועים הגורליים שעיצבו ומעצבים את פני היישוב והמדינה, כמשקיף מקרוב, כשותף ואף כמחולל חלק מהם.
כיאה למי שהגה ויישם את סיסמת "העולם הזה" – בלי מורא, בלי משוא פנים – אבנרי חושף בספרו גם את עצמו. בכנות נדירה הוא מתאר את שגיאותיו מבלי לחוס על עצמו, כפי שלא חס על כל האישים שפגש בחייו הארוכים.
"בשביל מי כתבתי? ...התשובה האמיתית היא שכתבתי לקורא אחד: אני עצמי. אבל מכיוון שזה לא ימצא חן בעיני ההוצאה – מה גם שאני לא אשלם תמורת העותק שלי – אשיב: בשביל כל מי שמתעניין בתולדות המדינה הזאת, ומי שדואג לעתידה."
|
|


|
"ניסיתי לכתוב את הדברים כפי שהיו, מבלי לייפות ומבלי לשנות, לתאר את האנשים והמעשים כפי שהתרשמתי מהם בזמן אמת, ובעיקר – לא להלל את עצמי יותר מדי."
"לפעמים, כשאני נוסע ברחובות הערים, אני סופר את הרחובות הנקראים על שם אנשים שהכרתי בחייהם... עם חלקם הייתי מיודד, כמו עם רחוב יגאל אלון. עם חלקם היו לי יחסי איבה, כמו עם שדרות בן גוריון. עם חלקם היו לי יחסים מורכבים, כמו עם דרך מנחם בגין. על כולם אשתדל לספר בספר זה בהגינות."
אופטימי, כרך א' מאת אורי אבנרי בהוצאת ידיעות ספרים,
עורך הספר: רמי טל, 581 עמודים.
אופטימי א - אורי אבנרי
|
 |
 |